Halloween Celebration



        Având un decor  în culorile toamnei , însoţit de dovleci ornaţi şi lumina difuză ,vineri 29 octombrie 2010, elevii Liceului Teoretic “Bogdan- Vodă” din Vişeu de Sus aşteptau cu zâmbete largi datorate personajelor mascate şi şugubeţe, începerea mult aşteptatului “Halloween Celebration”. Această activitate a fost pregătită de elevii claselor a IX-a şi a VI-a, coordonaţi de profesorii lor: Ghertruda Zsegora ( artă plastică şi desen), Viorica Hojda ( limba engleză), Monica Maria Grad  ( limba şi literatura română), Carmen Tivadar
( bibliotecara) şi s-a desfăşurat în sala clasei a IX-a E, clasă cu profil filologic. Astfel “Halloween Celebration” a debutat cu o promenadă a participanţilor care anunţau astfel intrarea sub semnul “Sărbătorii tuturor sfinţilor”. Aceasta a fost urmată de prezentări ale elevilor de clasa a VI-a, care au pregătit materiale legate de semnificaţia Halloweenului, de originile acestuia, de practici, rituri şi chiar “vrăjitorii, spirite, incantaţii”. Aceştia au realizat , alături de profesoara de arte plastice şi desen câteva machiaje faciale, iar alături de profesoara de engleză şi de bibliotecară câteva planşe reprezentând elemente specifice: măşti, vrajitoare, dovleci, mumii, spirite, case bântuite.
            “Halloween Celebration” a continuat cu cel mai gustat moment din întreaga acţiune: o parodie a filmelor de groază, având ca protagonişti pe : câţiva adolescenţi pasionaţi de filme de groază şi personaje desprinse din ele: o stafie, Dracula şi translatorul său, un înger, un travesty,  Harap Alb, câteva ajutoare ale acestora şi mult temutul usturoi. Sceneta a fost pregătită de către elevii clasei a IX-a A. După această  etapă care a produs amuzamentul toturor, s-a desfăşurat concursul “Cea mai bună costumaţie de Halloween” la care au participat elevii claselor a IX-a.. Câştigătorii acesteia au fost elevii: Dan Grigore Dunca ( Dracula), Ştefania Simona Şteţcu ( Diavoliţa) şi Paul Ivaşcu ( Travesty). Juriul care a decis câştigătorii a fost format din profesorii: Ghertruda Zsegora, Viorica Hojda , Aurel Ghilezan şi director adjunct Monica Forgacs.
            În următoarea etapă s-au implicat perechi de elevi care au participat la o scurtă competiţie de realizare a unei mumii din hârtie igienică în timp record, elevii fiind susţinuţi de colegi lor cu aplauze şi încurajări. Câştigătorii au fost recompensaţi cu bomboane cu ciocolata şi caramele, iar finalul activităţii a fost marcat printr-un mic chestionar de evaluare a activităţii realizat de Monica Maria Grad, chestionar ce a pus în evidenţă faptul că elevii au apreciat activitatea pentru socializarea de care au beneficiat, amuzamentul probelor, iar cea mai reuşită etapă a fost declarată parodia elevilor din clasa a IX-a A.